Doek lijkt gevallen voor Texel'94

Alleen een wonder lijkt Texel'94 te kunnen behoeden van degradatie naar de vierde klasse. Zondag kregen de Texelaars in Spanbroek met 7-1 een enorm pak slaag van VVS'46. Texel '94 staat met zes punten laatste, dertien punten achter op Hugo Boys dat één plek hoger staat.

Kijkend naar de ranglijst moest het zondag gebeuren en lagen er mogelijkheden. Met een elfde plaats (van de veertien) is ook VVS'46 geen hoogvlieger te noemen. De realiteit bleek anders. Als na tien minuten keken de eilanders tegen een 2-0 achterstand aan. "Die goals werden gewoon weggegeven. Je moet wel meespringen en hinderen. In plaats daarvan konden zij tot twee keer toe vrij inkoppen. We speelden enorm slap", stelt elftalbegeleider Rob van der Stap.

Rond de dertigste minuut kwam Texel'94 terug in de wedstrijd. Nadat Djen van der Struis in het strafschopgebied werd gevloerd, belandde de bal op de stip. Patrick Nieboer benutte de strafschop en dus bleek alles weer mogelijk. Nog voor rust ging het echter mis. De tegenstander scoorde nog driemaal, waardoor Texel'94 bij rust voor een ogenschijnlijke onoverbrugbare 5-1 achterstand stond.

Na rust ging het weliswaar beter, maar toch scoorde VVS'46 nog tweemaal. "Natuurlijk blijven we vechten en de tweede helft ging het ook een stuk beter. Maar rechtstreekse degradatie lijkt een feit. Er moet echt een wonder gebeuren", stelt Van der Stap realistisch.

Wie een blik op de ranglijst werpt, kan alleen maar stellen dat Texel'94 dit jaar te kort kwam. Van de twintig wedstrijden werden er zestien verloren, drie gelijk gespeeld en slechts één gewonnen (de openingswedstrijd). Er moeten nog zes wedstrijden worden gespeeld. Toch is er ook iets vrolijks te melden. Als de zaken blijven zoals ze nu zijn, staat er volgend jaar wederom een eilandderby op het programma. Bij promotie van S.V. Oosterend en degradatie van Texel'94 komen de ploegen elkaar tegen in de vierde klasse. In deze klasse bevinden zich bovendien al de voetballers van S.V. De Koog, zij staan op een negende plaats (van de 13), maar zijn nog niet zeker van lijfsbehoud.