Al voortijdig materiaal gestort op locatie meierblis Oudeschild

Op de meierblislocatie van Oudeschild is vorige week al drie keer materiaal gestort terwijl dat nog niet is toegestaan.

Het leidde tot verzoeken van het hoogheemraadschap, eigenaar van de grond van de meierblislocatie, aan de dorpscommissie en de gemeente om de rommel op te ruimen.

Vanuit de Gemeenschap Oudeschild werd meteen actie ondernomen vanuit de wetenschap dat het voortijdig storten van materiaal in de toekomst tot problemen kan leiden. Er mag pas vanaf komende zaterdag 13 april begonnen worden met het opbouwen van de meierblissen. Er zat tussen het al gestorte materiaal ook plastic en dat is uit den boze op de meierblissen.

Een oproep van Gemeenschap Oudeschild aan de dorpsgenoten om het terrein weer vrij te maken, had effect. Thijs Smit bood aan om de troep in een sleufsilo op te slaan, de familie Veeger zorgde voor het transport en Ruud Wetsteen bood aan een paar grote borden (bevestigd aan kuubskisten) te plaatsen op de locatie met het verzoek geen rommel op de locatie van de meierblis te storten.

Gemeenschap Oudeschild liet op Facebook weten blij te zijn met de hulp om de rommel op te ruimen. "Hopelijk zijn we er met z'n allen alert op." De GO gaat er maar vanuit dat het onwetendheid was dat er al materiaal gestort was. "Wat geen onwetendheid is, is dat er plastic tussen zat. Dat is een bewuste keuze. Jammer!".

De meierblissen mogen vanaf zaterdag weer worden opgebouwd. Meer over de spelregels op pagina 2.