Monique Veerman met het boek over Jaap en Geertje.
Monique Veerman met het boek over Jaap en Geertje. Foto: Jeroen van Hattum

Grote rol voor Texel in kinderboek

De camping van De Sluftervallei, het strand en de vuurtoren bij De Cocksdorp. Ze komen allemaal voorbij in het boek 'Jaap en Geertje' dat Monique Veerman uit Edam heeft geschreven.

Het is een kinderboek met 21 verhalen waarvan zeven verhalen zich op Texel afspelen. Het boek werd afgelopen vrijdag bij de vuurtoren gepresenteerd. 'Jaap en Geertje' is het eerste kinderboek van Monique die in het dagelijks leven op de griffie en de administratie bij het gerechtshof heeft gewerkt.

Dat Texel veelvuldig in het boek voorkomt, is geen toeval. De familie Veerman is graag op het eiland om vakantie te vieren, waardoor er automatisch verhalen over Texel uit de pen vloeiden. De verhalen zijn onder meer gebaseerd op ervaringen van haar eigen kinderen. Het was voor Monique van jongs af aan een droom om een eigen boek te schrijven. Ongeveer drie jaar geleden ging ze daadwerkelijk aan de slag met schrijven in de vrije uren, waarna de verhalen ontstonden. Uitgeverij Boekscout wilde het boek uitgeven. Een van de centrale thema's is vriendschap waar Jaap en Geertje mee te maken krijgen. Monique: "Soms zie je iets of ontmoet je iemand en heb je meteen inspiratie voor een verhaal."

'Jaap en Geertje' is op Texel verkrijgbaar bij Nauta Boek in Den Burg en Primera Mets in De Koog. Volgens Monique zijn de verhalen onder meer geschikt om 's avonds bij het slapen gaan voor te lezen.