Wethouder Hennie Huisman en Jan van Andel hijsen de vlag.
Wethouder Hennie Huisman en Jan van Andel hijsen de vlag. Foto: Jeroen van Hattumm

Hoogste punt Hollewal bereikt

Het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Hollewal in Den Burg is bereikt.

Wethouder Hennie Huisman (wonen) en directeur Jan van Andel van Woontij hesen dinsdagmiddag de vlag om het hoogste punt te vieren. De nieuwbouw bestaat uit 24 appartementen waarvan acht voor Woontij voor de sociale verhuur en zestien die als koopappartement in de vrije sector zijn verkocht. De huizen zijn voor de bouwvak klaar om bewoond te worden.

De appartementen zijn gebouwd door aannemingsbedrijf Kuin uit Bovenkarspel. Ze staan achter de woningen van het Nesland. Het worden appartementen van zestig vierkante meter met onder meer een open keuken en twee slaapkamers. De huizen zijn volledig gasloos, Een warmtepomp en bodemwisselaar zorgen voor verwarming, warm tapwater en koeling. De woningen worden voorzien van een dikke isolatieschil, ventilatie met warmte-terugwinning en zonnepanelen op het dak. De makelaar liet eerder weten dat de nieuwe appartementen voor tussen de €185.000,- en €209.000,- (vrij op naam) zouden worden verkocht.

Wethouder Huisman liet weten trots te zijn dat er weer aantal nieuwe woningen op het eiland bijkomt. Volgens Van Andel was er veel belangstelling bij huurders. Circa honderd mensen gaven aan er wel te willen wonen. Het bereiken van het hoogste punt werd bijgewoond door toekomstige bewoners. Zij kregen allen een koker om gekleurde papiertjes af te schieten. Dat zag er prachtig uit, alleen ging vervolgens wel de wind aan de haal met alle neerdwarrelende papiertjes.