Wandelronde

om Texel

De Zestig wordt zaterdag 6 april voorafgegaan door de Wandelronde Texel 60 km. Georganiseerd door Het Gouden Boltje, over hetzelfde parcours als De Zestig.

De wandelronde start om 07:05 uur op 't Horntje. De eerst aankomenden worden tegen 16:00 uur bij Stayokay in Den Burg verwacht. De finish bij Stayokay sluit om 20:30 uur. De wandelaars mogen er dus bijna 13,5 uur over doen. In het rijke verleden van het (wandel)Rondje om Texel kwam het regelmatig voor dat hardlopers meededen over het (oude) parcours van zo'n 65 kilometer.

Zo kregen in 1972 twee marathonlopers ontheffing van de organisatie. Texelaar Arie de Ridder en Heldenaar Nico Ridder gingen toen pas om negen uur van start om al na circa 6 uur te finishen. Ook de loopbroeders Brouwer hebben meerdere keren het rondje hardlopend afgelegd. In 1982 volbracht Joost Brouwer 'met straffe wind in de rug' op het strand de ronde in de zeer snelle tijd van 3 uur 51 minuten. Joost heeft ook bij De Zestig van Texel nog steeds het 'Texels record' op zijn naam staan. In 1993 finishte hij als zevende na 4.17.44. Het Gouden Boltje is content met de circa 140 inschrijvingen bij deze hernieuwde Wandelronde Texel.