Taak Sportstichting Texel breder dan beheer nieuwe sportcentrum

Beheer en exploitatie van Sportcentrum Texel, beheer van het nieuwe Sportloket en verantwoordelijkheid voor de buurtsportcoaches en de combinatiefunctionaris.

Het zijn de taken van de nieuwe Sportstichting Texel. De bestuursleden zijn onbezoldigd, maar voor bekostiging van het loket, de buurtsportcoaches en voor het beheer van het sportcentrum ontvangt de stichting een subsidie van de gemeente. Voor effectieve besteding van de gelden hebben stichtingsbestuur en gemeente deze week een prestatieovereenkomst getekend

De buurtsportcoaches werken onder verantwoordelijkheid van Connie Joling, die bij Sportstichting Texel de taak van combinatiefunctionaris vervult. In samenspraak met de buurtsportcoaches en de stichting werkt Connie een visie uit, die de basis vormt voor het beleid van de stichting. De uitvoering berust bij de buurtsportcoaches, die ook zelf beleid maken. Connie beheert ook het nieuwe Sportloket. Daar kunnen Texelaars aankloppen voor allerlei vragen op het gebied van sport. Bijvoorbeeld over gebruik van faciliteiten, zoals Sportcentrum Texel, sportvelden, tennis- of atletiekbaan. Connie is ook het eerste aanspreekpunt voor Sportcentrum Texel, waar ook het Sportloket wordt gevestigd. Nu zit dat nog in Ons Genoegen.

Met het Sportloket beschikt Texel nu over een centraal punt voor allerlei vragen over sport, met als doel dat Texelaars zoveel mogelijk voordeel kunnen hebben van faciliteiten, middelen, activiteiten en menskracht. Effectievere inzet is ook de reden dat de buurtsportcoaches, die tot voor kort onder de paraplu van Young 4 Ever zaten, nu onder Sportstichting Texel vallen. "Het paste niet goed bij de jongerenorganisatie, bij ons is het beter op zijn plek", zeggen Gert Pansier en Albert Hoven. Zij vormen samen met Ivo Huizinga, Fedor van Elk, Lesley Koning, Jacob van Heerwaarden en Dick van der Weide het bestuur van Sportstichting Texel.