Afbeelding
Foto: KNRM

Wrakduikers

Reddingboot Cornelis Dito van KNRM-station Oudeschild is zaterdagmiddag in actie gekomen voor een bootje met een motorstoring op de Waddenzee.

Rond 15:30 uur werd reddingboot Cornelis Dito gealarmeerd voor een bootje met motorstoring op de Waddenzee voor Oudeschild. Het 5,5 meter lange visbootje had motorproblemen gekregen bij de Bollen 6. De twee bemanningsleden op het bootje, afkomstig uit Amersfoort, waren voornemens om te gaan wrakduiken, iets wat ze regelmatig doen. Zodra de reddingboot het visbootje had bereikt, ging een opstapper van de KNRM aan boord en constateerde dat alle veiligheidsvoorzieningen er goed in orde waren. Helaas was de motorstoring niet te verhelpen en dus werd een sleep voorbereid.

Het onfortuinlijke bootje werd op sleeptouw genomen richting de sluizen van Den Helder, waar de boot een ligplaats heeft. Na alles gecontroleerd te hebben, nam de reddingbootbemanning afscheid en keerde terug naar Texel, waar de Cornelis Dito om 18:00 uur weer afgemeerd werd in het boothuis.