Lola Bakker in Solingen.
Lola Bakker in Solingen. Lola Bakker/Zeni Fotografie

Lola vierde bij MTB-wedstrijd in Solingen

Lola Bakker uit Den Burg is zaterdag in het Duitse Solingen vierde geworden bij haar eerste wedstrijd in de 3 Nations Cup van dit seizoen.

Lola had de pech om bij de loting op de achterste startrij te belanden, maar tijdens de mountainbikewedstrijd wist ze de ene na de andere deelnemer in het veld te passeren. Het lukte haar niet om in de buurt te komen van de nummers één, twee en drie, maar ze wist wel een flink gat met de nummer vijf te slaan.

Solingen was volgens haar een heerlijk parcours om te rijden. "Van te voren werd me verteld dat als ik van mountainbiken hield dit echt een rondje was dat ik leuk zou vinden. En dat bleek? Wat een heerlijk rondje was dit." Tijdens de wedstrijd genoot ze van de afdalingen. Technisch wist ze zich daar ook goed op de MTB te handhaven. Minpunt was een lange klim in het parcours waar ze wat minder enthousiast over was. Het klimmen vergde dan ook energie, maar uiteindelijk kwam de Texelse moe maar voldaan over de finish. Ze was vierde in het klassement, maar mocht zich de tweede Nederlandse noemen die finishte. Lola rijdt sinds vorig jaar bij het Merida Bassa Biking Team. Ze begon het nieuwe MTB-seizoen een week geleden met brons bij een wedstrijd in Berlicum.

Komende weekend staat de tweede wedstrijd van de 3 Nations Cup op het programma. Dan wordt er in het Belgische Beringen gereden. De 3 Nations Cup bestaat uit een serie van acht internationale MTB-wedstrijden die in Duitsland, België en Nederland gehouden worden. De Texelse kende vorig jaar een goed seizoen: toen werd ze eerste in de NL Cup voor mountainbikers en mocht ze zich Beneluxkampioen op de MTB noemen.