Nederlaag G-team tegen WMC

Het G-team is zaterdag voor de tweede keer op rij tegen een nederlaag aan gelopen. In Heerhugowaard verloren de Texelaars met 5-1 van WMC G3.

In het eerste kwartier van de wedstrijd nam Texel het heft in eigen hand. De ploeg had de wedstrijd redelijk onder controle en kwam verdiend op een 1-0 nadat Adriaan van Liere met een afstandsschot de bal in de linkeronderhoek plaatste. Ondanks de openingsgoal bleef WMC rustig en kwam al vrij snel op 1-1. Door de tegentreffer stortte het goede spel van Texel als een kaarthuis in. Het spel werd slordiger en WMC kreeg meer ruimte om te voetballen. Deze ruimte wisten ze optimaal te benutten en scoorde de 2-1 en even later ook nog de 3-1.

Na rust ging Texel meer risico's nemen en kreeg een grote kans via Van Liere. Door goed druk zetten van Kees van der Vis bleef de bal hangen in het strafschopgebied waarna de Adriaan nog net met de punt van schoen de bal kon toucheren, maar de paal een aansluitingstreffer in de weg stond. Door het jagen op de 2-3, bleef de ruimte voor WMC bestaan. En als de een niet scoort dan doet de ander dat wel. Zo maakte WMC vlak voor tijd nog twee doelpunten waardoor de eindstand op 5-1 kwam te staan.