In het zonnetje bij de Texelse soepketel.
In het zonnetje bij de Texelse soepketel. Foto: Liselotte Schoo

Belangstelling Amusetour neemt toe

Het culinaire seizoen is geopend. Met rond de 140 deelnemers was de Amusetour in Den Burg erg in trek. De kwaliteit was hoog. "Niets ten koste van de hangop die Vibes Streetfood Bar vorig jaar neerzette, maar ik vond wat ze dit jaar hadden echt wel een stuk beter", stelt een van de deelnemers na het proeven van een bavette van Texels rund en koriander, avocado en chimichurri.

De deelnemers lieten zich de gerechten goed smaken bij de Eilandkeuken, het Kook Atelier, Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, De Texelse Soepketel, De Smulpot, Hart van Texel en Vibes Streetfood Bar. De gerechten waren verrassend en afwisselend. Van noordzeekrab (Kook Atelier) tot een creme van gevogelte (Eilandkeuken) en een heerlijke kaasfondue bij Smakelijk & Meer. Nieuw was de muzikale omlijsting die verder bijdroeg aan de feestvreugde. Zo verzorgde Roos Dros de achtergrondmuziek bij De Smulpot waar de gerookte paling al een reden voor een feestje was. Veel van de amuses werden geserveerd met een prachtige wijn en de bezoekers lieten het zich goed smaken.

De Amusetour is zijn entreegeld meer dan waard. De volgende tour is in Oudeschild op vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur en is al online te boeken via www.amusetour.nl.