Texelfonds steunt vier projecten

Het Texelfonds steunt het project Afslag Oost met €5000,-. Deze bijdrage is bedoeld voor het opzetten van een digitale route met persoonlijke verhalen van bewoners van Oost.

Afslag Oost is een initiatief om het oostelijk deel van Texel beter op de toeristische kaart te zetten. Dit moet gebeuren vanuit ontmoetingspunt De Peperhof, de voormalige gereformeerde kerk van Oosterend. Het Texelfonds haalt de toegekende €5000,- uit het TESO-fonds.

Het bestuur van het Texelfonds heeft in de vergadering van vorige week besloten nóg drie projecten te steunen. Een bedrag van €2054,- (uit het IJspegelfonds) gaat naar het 4-5 mei Comité Texel en wordt gebruikt om Aron Zeeman van Texel Kijken en Luisteren een live-reportage te laten maken van de Dodenherdenking.

Ook uit het IJspegelfonds komt €1150,- voor een theatervoorstelling van Artex. Deze wordt bij de Dodenherdenking mei verzorgd door Karin Gaasbeek, Jacolien van Kooten, Bert Schuiling en de jongerentheatergroep van Artex. Op het programma staan de eenakter "Angst en ellende van het Derde Rijk" van Berthold Brecht en "Ik huil mijn vaders tranen", een stuk van Martine Faber.

Een bedrag van €1000,- (uit het Jeugdfonds) ten slotte is er voor SEA, een kunstproject van de Stichting SEA waarbij kunst en wetenschap voor een groot publiek inzichtelijk worden gemaakt. Het project bestaat onder meer uit een theatervoorstelling bij het NIOZ voor kinderen van 5 tot 12 jaar en een speurtocht voor gezinnen, scholen en instellingen.