In het Financieel Dagblad uitgebreid aandacht voor De Krim.
In het Financieel Dagblad uitgebreid aandacht voor De Krim. Bron: Financieel Dagblad

Krim-directeur in FD: We doen het voor de Texelaars

Wordt het niet allemaal wat te groot? Wordt De Krim niet te dominant op het eiland? Vragen van het Financieel Dagblad (FD) Krim-directeur Iwan Groothuis. Hij kent de geluiden die her en der op het eiland klinken. "We doen het voor de Texelaars. Het luxe villapark staat op het terrein van een camping die dreigde om te vallen. De investeringen die we doen zijn nodig voor de continuïteit", zegt Groothuis in een uitgebreide reportage over het Texelse vakantiepark in FD.

Het blad neemt een kijkje op de bouwplaats waarop de voormalige camping Om de Noord in De Koog 48 zeer luxe villa's worden gebouwd. Een sauna is bijna standaard; enkele huizen hebben een binnenzwembad. Een villa voor zes personen kost in het hoogseizoen ruim €3500 per week, 'echt de bovenkant van de markt', aldus Groothuis. Het park vergt een investering van €17 miljoen die De Krim uit eigen zak betaalt.

"Het recreatiebedrijf is gewend aan bouwsteigers en betonmolens", wordt onder meer verwezen naar de recente bouw van Evenementenhal Texel en het nieuwe zwembad, luxe lodges, het indoor speelpark en het drijvende zonnepark in het bassin van de golfbaan.