Broedende Noordse Stormvogel langs de Franse kust, vorige week gefotografeerd.
Broedende Noordse Stormvogel langs de Franse kust, vorige week gefotografeerd. Foto: Adriaan Dijksen

IVN kinderlezing over Noordse Stormvogel

Natuurvereniging IVN Texel organiseert dit jaar elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen. Dit gebeurt onder de naam IVN StrunerKids.

De ene keer is dat een excursie, de andere keer wordt er gebouwd voor en in de natuur en nu hebben we onderzoekers gevraagd om een kinderlezing te geven in de serie 'Wat eet ...?'.

Donderdagmiddag 4 april om 15:00 uur geven onderzoekers dr. Jan van Franeker en Suse Kühn, beiden van Wageningen Marine Research, in de Openbare Bibliotheek een kinderlezing over de noordse stormvogel. Vragen die aan de orde komen zijn: Waar leeft deze bijzondere stormvogel? Wat eten ze precies en wat komen wij hierdoor te weten over het leven op zee? De onderzoekers zijn erachter gekomen dat Noordse stormvogels niet alleen natuurlijk voedsel eten, maar wat eten ze dan nog meer?

Deze gratis lezing is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en wordt gegeven in de Bibliotheek in Den Burg, Drijverstraat 7. Het begint om 15:00 uur het duurt ongeveer een uur.

Kinderen die nieuwsgierig zijn geworden naar de noordse stormvogel kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com. Vol=vol.