De Marels verloor kansloos tegen JBC uit Julianadorp.
De Marels verloor kansloos tegen JBC uit Julianadorp. Archieffoto: Gerrit Verhoeven

Marels bij JBC "uit veld gebeukt"

Zondag speelde basketbalclub de Marels uit tegen JBC uit Julianadorp. Al na enkele minuten viel de eerste speler uit. Later in de wedstrijd volgden er meer. De Marels verloor kansloos met 108-12.

Thuis won de Marels verassend, dus werd er naar de wedstrijd uitgekeken. Van oudsher weten we dat het altijd lastig spelen is in Julianadorp. Vol goede moed werd er gestart met maar één scheidsrechter. De openingsscore was voor Gerbrand de Wit. Er werd veel geoorloofd door de scheidrechter waardoor Mart Kikkert met het nodige duw- en trekwerk al na 3 minuten naar de kant kon met een verzwikte enkel. JBC zette een full court press op tegen de Marels. De Marels was daar niet tegen opgewassen. Daarnaast werden de fouten niet gefloten waardoor de Marels weinig ballen bij de basket kreeg. In de turnovers pakte JBC veel punten waardoor het al 20-4 na het eerste kwart stond.

In het tweede kwart kwam er wel een scheidsrechter bij. Het frappante was dat de Marels in dit kwart 5 fouten tegen gefloten kreeg en JBC slechts 2. De Marels wist niet te scoren in dit kwart tegen 34 punten van JBC. Met rust was de wedstrijd dus eigenlijk al gespeeld. De Marels kon dus niet veel anders doen dan de bal in het team proberen te houden. Dit resulteerde nog in een score van Tijn Zeeman en Sam Ekker. In het vierde kwart raakte ook Gerbrand de Wit aan de kant met een por in de buik. Na een opstootje kreeg Job Smit een onsportieve fout tegen waardoor deze ook niet meer in staat was te spelen. Met nog vier spelers in het veld werd de wedstrijd beëindigd. Joshua Brouwer wist nog wel te scoren waardoor de Marels nog op 12 punten kwam. Scores: Gerbrand de Wit en Sam Ekker, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer. De Marels hoopt zondag thuis een leuke wedstrijd te spelen om 13:30 uur tegen Volendam.