Promotie nabij na winst in topper

S.V. Oosterend heeft zondag zeer goede zaken gedaan door de topper tegen nummer twee Sint Boys te winnen met 2-1. Lang leek het er op dat de punten gedeeld zouden worden, maar drie minuten voor tijd scoorde Jeroen Abma alsnog.

Bij winst zou Oosterend uitlopen naar negen punten. Coach Ruben Duinker moest sleutelen aan de selectie, want door blessures konden een paar vaste waardes niet meedoen. Gelukkig kon er weer een beroep gedaan worden op Martijn Drijver. Vanaf de eerste minuut zette Oosterend volop druk op de tegenstander. Sint Boys werd naar achteren gedrukt en het lukte hen niet om op te bouwen. Oosterend speelde de bal keurig rond en loerde op de opening. In de tiende minuut ging de linksback van de gasten de fout in. Zijn terugspeelbal op de keeper werd onderschept door Jeroen Abma, hij legde de bal keurig af op de meegelopen Dylan Betsema en kon simpel de 1-0 in de touwen schieten. De grens probeerde de goal af te laten keuren voor buitenspel te vlaggen maar de goed fluitende scheidsrechter Bernhard Visser had gezien dat het nooit buitenspel kon zijn. Een prima opsteker voor de thuisploeg die deze middag werd gesteund door maar liefst 150 toeschouwers.

Na de aftrap werd er weer veel druk gezet door Oosterend en de eerste kansen deden zich voor. Nog voor rust moest Gijs Eelman het veld verlaten door een enkelblessure, hij werd vervangen door Syb Vlaming. In de vijfendertigste minuut mochten de gasten een corner nemen. Keeper Daniƫl Groszpietsch kon de bal niet onderscheppen en moest dit overlaten aan een middenvelder van Sint Boys. Zijn inzet werd verlengd door de spits en zo viel de gelijkmaker in de touwen.

De bezoekers voelden dat Oosterend wat minder ging spelen en ze zetten druk op de verdediging. Maar de heren Barry Boersen, Bart Tuitman en Gaime Vlaming hadden de boel uitstekend onder controle en gevaarlijk werd het voor rust niet meer. Na de rust kwam Sint Boys iets sterker uit de kleedkamer en had het betere van het spel. Ze mochten tot net over het middenveld komen en toen werd er goed ingegrepen door de defensie. Oosterend probeerde op zijn beurt de muur van Sint Boys te slechten. Voor de toeschouwers een mooi en spannend schouwspel.

Met nog drie minuten op de klok werd er van achteren een lange bal gespeeld. De keeper riep deze te onderscheppen maar door een prima onderschepping van Jeroen Abma kon hij zelf alleen op de goal af om de 2-1 binnen de touwen te schieten. Oosterend staat negen punten los op de nummer twee met een veel beter doelsaldo. Oosterend speelt dan thuis de derby tegen ZDH, aftrap 14:00 uur.