Afbeelding
Foto:

Lezing schrijfster in Hoornderkerkje

Schrijfster Désanne van Brederode geeft zondagmiddag 31 maart een lezing in het Hoornderkerkje. Ze spreekt ter afsluiting van de expostie 'Ontluikende boomknoppen' van Herman Smith.

Van Brederode spreekt uit het hart en laat zich inspireren door deze schilderijen die de opstandingskracht in de natuur laten zien. 'Pasen in de natuur' is het thema van deze middag. Arie van Abbenes luistert haar verhaal op met orgelspel. Inloop vanaf 14.00 uur in de Hoeksteen waar de expositie is en de koffie en thee klaar staan. Aanvang verhaal en orgelspel om 15.00 uur in het Hoornder kerkje. Toegang: vrijwillige bijdrage.

In mei verschijnt de nieuwe roman "Wonderlamp" van Van Brederode. Ze is dochter van een voormalige jezuïet en priester, studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en debuteerde in 1994 met haar roman Ave verum corpus ("Gegroet waarlijk lichaam"). Zij schrijft en houdt lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema's. Van Brederode publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Ook werkte zij mee aan het literaire radioprogramma Knetterende Letteren (Cultura 24). Sinds 2006 verzorgde zij enige jaren regelmatig een column in het televisieprogramma Buitenhof. In 2007 won ze de Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel. Ze schrijft ook columns voor Tertio.