De prijzen staan klaar voor de toekomstige winnaars.
De prijzen staan klaar voor de toekomstige winnaars. Foto: Jeroen van Hattumm

Booy en Blonk winnaars darten

Twaalf dartborden in het midden van de zaal en aan beide kanten deelnemers die met elkaar de sportieve strijd aangingen.

Het ging er zaterdagavond serieus aan toe in dorpshuis De Hof in De Koog waar het 23ste Koppeltoernooi van de Texelse Dart Organisatie werd gehouden. In totaal 37 koppels maakten hun opwachting om tegen elkaar te spelen en er hing een gezellige sfeer in de zaal.

Brian Booy en Roel Blonk kwamen op het eind van de rit als winnaars uit de strijd in de winnaarsronde. Tweede werden Erwin Koning en Lesley Koning en de derde plaats was voor Wouter Beens en Marcel Verhagen die de afgelopen vijf jaar winnaar waren van het toernooi. Simon Prins en Robert Brands waren volgens de organisatie winnaars van de herkansingsronde, gevolgd door Iepie van Bruggen en Lars Dielemans. Derde werden Bas den Braven en Erik Witte.

Volgens secretaris Simon Koorn van de Texelse Dart Organisatie is het Koppeltoernooi vaak een mooie gelegenheid voor darters om belangstellenden mee te nemen om ze kennis te laten maken met het darten. Het Koppeltoernooi geldt traditioneel als de afsluiting van het dartseizoen van de Texelse darters.