Welke toekomstrichting van het onderwijs op de OSG heeft de voorkeur?
Welke toekomstrichting van het onderwijs op de OSG heeft de voorkeur? Foto: TipTexel.nl

Welke kant gaan we op met OSG?

Wat te doen met gepersonaliseerd leren en de portal? "Het huidige systeem werkt voor mijn kind niet maar steeds weer veranderen van systeem werkt ook zeker niet! Ons oudste kind heeft vier verschillende leersystemen voor zijn kiezen gekregen. Dat heeft voor zoveel onrust gezorgd. Ik zou in ieder geval pleiten voor (veel) meer begeleiding en meer variatie in vakken. Op havo/vwo ontbreken vakken als handvaardigheid/tekenen, enz. Dit wordt erg gemist!"

"Deze portal is gekozen toen er nog niet veel andere portals waren en was toen de beste optie. Inmiddels zijn er ontwikkelingen op dat gebied en kan er gekeken worden naar een andere portal. Een portal dient als middel, dus achterliggend systeem te worden ingezet en is geen lesmethode." "Alle lesmethoden zijn aangepast op meiden. Die steken er qua ethos anders in dan jongens, die meer begeleiding nodig hebben."

"Door blijven ontwikkelen, leerlingen intensief ondersteunen in hun leerproces met verschillende didactische insteek voor verschillende leerstijlen."

"Ik laat dit graag over aan de docenten en de leerlingen. Zij zijn immers degenen die met een systeem moeten werken en leren. "