97 Procent van de deelnemers vindt de middelbare school voor het eiland (zeer)belangrijk.
97 Procent van de deelnemers vindt de middelbare school voor het eiland (zeer)belangrijk. Foto: TipTexel.nl

Belang van middelbare school niet ter discussie

Over de vraag of OSG De Hogeberg op Texel moet blijven, bestaat geen misverstand. Liefst 97 procent van de deelnemers aan de raadpleging TipTexel.nl vindt het "(zeer)belangrijk dat er een middelbare school is op Texel."

Uit de toelichtingen spreekt dat een grote waarde wordt gehecht aan de school. "Het is prettig als kinderen een gemakkelijk/goed bereikbare middelbare school hebben zonder dat ze daarvoor van het eiland moeten." Of: "Om de leefbaarheid op de eiland te behouden is het zeer belangrijk."

"Zonder middelbare school is het hart uit het eiland. Het zorgt voor een goed vestigingsklimaat en het geeft samenhang aan de samenleving. Ook als leerlingen van school af zijn en aan de overkant studeren, komen de meesten elk weekend terug om elkaar te ontmoeten." En: "Zonder middelbare school op het eiland gaat de praktische leefbaarheid omlaag. Veel mensen met kinderen zullen het eiland als woonlocatie mijden."

Enkele tips: "Laat de moed niet zakken in deze zware tijden", "Laat je niet afleiden door geklets op Facebook" en "niet te veel meer veranderen nu eerst stabiliseren."