'Zonder middelbare school geen toekomst'

"De school is absoluut van levensbelang voor het aantrekken van jonge gezinnen op Texel. Als het middelbaar onderwijs verdwijnt loopt Texel het gevaar een pensionado-eiland te worden." En: "Zonder middelbare school is er geen toekomst voor Texel."

Reacties van deelnemer aan de raadpleging TipTexel.nl over OSG De Hogeberg.

"Als eiland heb je een positie waarin je moet zorgen dat de middelbare school behouden blijft, logistiek moet je de kinderen niet willen belasten met een dagelijkse overtocht", zegt een ander. Of: "Als er geen middelbare school zou zijn, dan zou dat voor mij een reden zijn te verhuizen."

"Zonder school is het onmogelijk te verwachten dat (jonge) gezinnen zich nog op Texel willen vestigen; school en betaalbare huisvesting zijn essentiƫle bouwstenen voor een vitale samenleving op het eiland."

Een eigen school, maar dan wel van hoge kwaliteit. "Belangrijkste is dat er goed onderwijs gegeven wordt aan de kinderen. Als de keuze er is tussen goed onderwijs in Den Helder en slecht onderwijs op Texel dan is de keuze snel gemaakt." Een ander: "Eentje met goed onderwijs welteverstaan. De samenleving is niet gebaat bij een ondermaatse middelbare school." Of deze: "De huidige situatie van het middelbaar onderwijs is de reden dat ik niet met mijn kind naar Texel ben verhuisd."

Ten slotte een tip aan de schoolleiding: "Geef de docenten meer inbreng en maak het aantrekkelijk voor nieuwe docenten om op het eiland te komen werken."