Een film over Diana Ross is eenmalig in de bioscoop.
Een film over Diana Ross is eenmalig in de bioscoop. Foto: Cinema Texel

Dumbo en Diana Ross in Cinema Texel

Cinema Texel in Den Burg draait komende week twee nieuwe films: Dumbo en de film 'Diana Ross. Her Life, Love en Legacy' wordt eenmalig vertoond.

Diana Ross is dinsdagavond 26 maart vanaf 20:00 uur te zien en dat is ter ere van haar 75ste verjaardag. Het is een registratie van een concert dat ze in 1983 in Central Park in New York gaf en dat werd getroffen door een storm. Ross zong door tot het echt niet meer kon en beloofde de volgende dag terug te komen, waarna ze het concert op legendarische wijze voltooide. De exclusieve bioscooprelease laat ook nooit eerder vertoonde beelden en interviews met de familie Ross zien.

Dumbo gaat over het olifantje met de grote oren. Het dier wordt eerst gezien als lachertje, totdat ontdekt wordt dat Dumbo met zijn grote oren kan vliegen. Het circus van Dumbo maakt dankzij zijn kunsten een grootse comeback, waarna hij wordt gerekruteerd voor de grote entertainment onderneming Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast een charmante en spectaculaire luchtacrobaat totdat ontdekt wordt dat Dreamland vol duistere geheimen zit.

Verder zijn Captain Marvel, Corgi, Brugklas, The Old Man and The Gun en Cold Pursuit geprolongeerd. Oscarwinnaar The Favourite komt nog één keer terug als Filmhuis film op dinsdag.