Rob gaat vooruit

Het gaat naar omstandigheden goed met Rob Daalder na zijn operatie in Los Angeles.

Dat heeft voorzitter Martijn de Veij van Stichting Support Rob desgevraagd laten weten. Rob voelde zich, toen hij voor het eerst na de operatie overeind mocht komen, al anders in zijn hoofd dan voorheen en was de stand van zijn ogen anders geworden. Rob is geopereerd aan het zeldzame liquorhypotensie-syndroom waardoor er liquor (vocht) uit zijn hersenen lekte wat diverse medische klachten veroorzaakte.

Rob heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten en richt zich de komende tijd op zijn herstel. Zijn conditie is op het moment nog zwak. Hij kende afgelopen week ook twee mindere dagen, maar dat was volgens zijn behandeld arts verklaarbaar. De hersenoperatie die hij vorige week onderging was al zwaar voor iemand die gezond is en extra zwaar voor iemand met een medisch verleden.

De komende dagen staan in het teken van aansterken, daarna volgt een vervolgafspraak bij dr. Wouter Schievink. Volgens De Veij moet ook meer duidelijk worden hoeveel tijd Rob nodig zal hebben om verder aan te sterken. In Nederland gold hij als uitbehandeld, met behulp van tal van acties op het eiland, werd een operatie alsnog mogelijk gemaakt.