Douwe Dijker van De Buureton reikt de beker uit aan Dirk Terpstra, van TOG.
Douwe Dijker van De Buureton reikt de beker uit aan Dirk Terpstra, van TOG. Foto: Jack Bruin

Biljarters TOG verslaan Buureton

In het voorjaar staat traditioneel de jaarlijkse uitwisseling op de agenda van biljartverenigingen De Buureton en TOG (Tot Ons genoegen), beide uit Den Burg. TOG ging met de wisselbeker naar huis.

Om de beurt verzorgen beide biljartclubs de organisatie van een hele dag biljarten. Deze keer was de beurt aan De Buureton.

Voor de middag wordt de eerste ronde gespeeld van in totaal 15 partijen. Alle leden spelen in ieder geval één partij. Bij een ongelijk aantal komt het voor dat er van een van de clubs een speler twee maal moet opdraven.

Het liet zich aanzien dat de thuisploeg het heft in handen ging nemen, want de eerste partijen werden met winst afgesloten. Maar naarmate de ochtend vorderde keerde het tij, de bezoekende ploeg kwam sterk opzetten en de ochtend werd zelfs afgesloten met winst voor TOG. De tussenstand was toen 12 – 16.

Tijdens de middagpauze zorgde de organiserende club voor soep en broodjes.

De strijd werd voortgezet en de TOG had de smaak te pakken. Ze gingen door op de ingeslagen weg. Vele partijen werden winnend afgerond.

Uiteindelijk ging de wisselbeker wederom naar TOG. Uitslag: 22 - 38.

Terwijl de biljarters terugblikten op een gezellige en sportieve dag reikte Douwe Dijker, voorzitter van De Buureton, de beker uit aan Dirk Terpstra, voorzitter van TOG.