Leonie van Schaik met Elviro la Grande in actie. Ze pakte de eerste prijs.

Van Schaik eerste Alphen-Chaam

Ruiters Mariska Witte en Leonie van Schaik reden zondag hun eerste officiƫle cross van het seizoen. Hun paarden Cadanza en Elviro la Grande waren in topconditie. Ze reden beiden in de klasse M, in verschillende ringen, dus geen concurrenten. Mariska reed met Cadanza en zeer nette dressuurproef (211) waarmee zij voorlopig eerste stond in ring 2. Leonie en Elviro zette een voorlopige derde plek neer met 187,5 punten. Bij het springen liet Cadanza een balkje vallen, Elviro bleef foutloos. De cross lag er super mooi bij, hooggelegen zandpaden waren mooi droog, ondanks de regen. Mariska reed een foutloze cross, maar kwam buiten de tijd binnen en kreeg strafpunten. Zij eindigde op een mooie zevende plaats. Leonie reed Elviro zeer voorwaarts de cross door en kwam enkele seconden buiten de tijd, foutloos over de finish. Van Schaik nam de eerste prijs mee naar huis en plaatste zich ook voor de Super Finale van de Bavaria 0.0 eventing Trophy in Ysselsteyn op 5 en 6 oktober.