Vrouwenkoor Maartse Viooltjes

Vrouwenkoor De Maartse Viooltjes verzorgt zondag 24 maart een voorjaarsconcert in het Hoornder Kerkje. Aanvang 15:00 uur.

Projectkoor Illatos Ibolya, ofwel De Maartse Viooltjes is een vrouwenkoor dat is ontstaan uit een zangwandelweek in Zwitserland in de zomer van 2010. De harde kern van het koor zingt nog steeds mee, ieder jaar sluiten zich nieuwe zangeressen aan, zodat de samenstelling per project wisselt. Het verblijf en het concert in het Hoornder Kerkje in 2018 was een groot succes, vandaar dat ze ervoor kozen om dit jaar terug te keren op Texel.

Sinds 2010 komt het koor ieder jaar bijeen om een gevarieerd en aantrekkelijk programma in te studeren met mooi, ontroerend en swingend repertoire voor vrouwenkoor.

Het programma dat ze op 24 maart zingen is samengesteld en geïnspireerd op liederen voor de zee en water en op het verblijf op Texel. Zo zingen ze van Brahms onder meer Die Meere, van Sallinen, van een Fins componist het betoverende Seaprayer, van Chilcott de Swansongs en van Eric Whitacre de compositie The Seal Lullabay, over zeehonden.

Ook vertolken ze geestelijke werken van onder andere Borntnianski, Grieg, Mendelssohn, Rheinberger en Nysted, liederen over de liefde, afscheid, wiegeliedjes en tenslotte enkele swingende liederen uit Afrika.

De muzikale leiding is in handen van Annemiek van der Niet, koordirigent en organisator van de zangwandelreizen en de zangweekenden (www.hartenstem.nl).