Marels pakken niet de kansen

Basketballers De Marels speelden zondag uit tegen koploper WVGV uit Weesp. Het had een spannende wedstrijd kunnen zijn maar De Marels lieten het in de aanval zelf afweten. Weesp won met 67-39.

De openingsscore was voor Gerbrand de Wit. Maar daarna zette Weesp de wedstrijd naar hun hand met een aantal fast breaks en vlotte aanvallen. Na 5 minuten hadden ze de Marels al gedubbeld met 14-7. Dat was niet nodig dus de coach besloot een time out te nemen, te wisselen en over te gaan op zoneverdediging. Dat pakte goed uit. Weesp scoorde nog maar een keer en de aanvallen van De Marels liepen veel beter. Gerbrand de Wit kon goed in stelling gebracht worden in de bucket en scoorde maar liefst 13 punten dit kwart. Met een score van Mart Kikkert in de slotseconde van het eerste kwart pakten De Marels een 16-17 voorsprong. Dat bleek geen garantie voor succes. De eerste 6 minuten van het tweede kwart scoorden De Marels door slordig balspel helemaal niet. Zo liep Weesp zomaar weer 11 punten uit. De laatste 4 minuten van dit kwart konden Joshua Brouwer en Gerbrand de Wit nog wat punten pakken maar ze hadden al een enorme achterstand met rust van 35-23. Het derde een vierde kwart brachten weinig verandering. De Marels waren slordig met de bal en kwam moeilijk tot scoren; slechts 8 punten per kwart ver beneden hun gemiddelde. Weesp was wel goed op schot. Ook vanaf afstand wist deze over de zoneverdediging te scoren. Eindstand van 67-39. Scores: Gerbrand de Wit 23, Mart Kikkert 7, Sam Ekker 4, Job Smit 3, Joshua Brouwer 2.