Oosterend doet goede zaken

Oosterend heeft zondag uit tegen Zeemacht goede zaken gedaan. SVO had het beste van het spel maar tot de 80ste minuut was de stand gelijk, 2-2. In de laatste tien minuten schakelde Oosterend een tandje bij en werd er twee keer gescoord, 2-4.

Zeemacht stond op de eerste plek in de tweede periode voor deze wedstrijd en is dus met een uitstekende reeks bezig. Oosterend is met een bijzonder seizoen bezig en is op koers richting de vierde klasse. Er moeten nog wel acht wedstrijden gespeeld worden maar er is een gat met nummer twee van zes punten, er kan nog van alles gebeuren. Vanaf het begin was duidelijk dat de Oosterenders het betere van het spel hadden. Met fraai combinatievoetbal werden de openingen op de zijkanten gezocht. Dit lukte goed maar de laatste man van Zeemacht stond goed en onderschepte vaak de voorzet.

Na een half uur gaf Gijs Eelman een steekpass op Jeroen Abma, zijn inzet met links op vijf meter van het doel miste op een haar na het doel door een fraaie safe van de keeper. De corner die volgde werd moeizaam verwerkt en de bal kwam voor de voeten van Eelman, zijn harde schot kon nog geblokt worden door een verdediger. Tien minuten voor rust werd Daniël Groszpietsch getest met een hard schot incl. een vervelende stuit. Hij kon de bal keren maar kreeg de lastige bal niet onder controle, de spits was er snel bij en kon de 1-0 intikken. In de tweede helft werd Dennis Daalder ingebracht, hij ging als spits spelen. Door deze gewijzigde opstelling en met de wind schuin in de rug werd Oosterend vanaf het begin dreigend. Het rondspelen van de bal ging makkelijker. Tot twee keer aan toe werd een voorzet niet goed weggewerkt door Zeemacht en Jeroen Abma was er beide keren goed bij en bracht SVO op 1-2 voorsprong. Met nog twintig minuten spelen kreeg Zeemacht een vrijeschop toegekend. De inzet kwam weer met een vervelende stuit voor de keeper en ook deze keer kon de bal niet klemvast gepakt worden. De spits pakte dit cadeautje maar al te graag uit, 2-2.

De laatste tien minuten ging Zeemacht voor de winst. Een steekbal van Dylan Betsema werd gepakt door de keeper, hiervoor floot de scheids voor een terugspeelbal. PJ Eelmans inzet vanaf twintig meter werd geblokt door de muur, de bal kwam weer voor zijn linker en schoot snoeihard de 2-3 in de touwen. In de laatste minuut werd Eelman op links weggestuurd en kwam één op één tegen de laatste man te staan. Met een harde schouderduw won hij de strijd, kon alleen op de keeper af. Hij speelde de bal op de meegelopen Abma en die kon zijn hattrick voltooien, 2-4.

Een mooie opsteker voor de koploper, dat zondag nummer twee Sint-Boys ontvangt.