Protest tegen de school.
Protest tegen de school.

Leerlingen leven zich uit tijdens Kunstweek op OSG

Hij was volledig uit elkaar gehaald, goed onderhanden genomen en daarna weer opgebouwd als een bewegend kunstwerk.

Leerlingen Danian Kreeft en Dennie Banda haalden in het kader van de tweejaarlijkse Kunstweek die afgelopen week op de OSG werd gehouden een complete fiets uit elkaar. De onderdelen werden geschilderd en daarna werd er weer een fiets van gemaakt. Met een deel van een stoel als stuur om er een bijzonder kunstwerk van te maken.

Het eindresultaat was vrijdagochtend samen met veel andere uitingen van de leerlingen te zien tijdens de Uitmarkt ter afsluiting van de Kunstweek op school. Gemene deler van het geheel was dat de leerlingen tijd en energie in de eigen creaties hadden gestoken. Dat was in groepen met verschillende leeftijden door elkaar. Zo had een groep meiden aan de hand van het thema 'Belle en Het Beest' eigen kleding ontworpen. Ze hadden ook een video gemaakt die Aafke Keijning en Lila de Ridder graag aan ouders en andere belangstellenden lieten zien.

Klaas Heinis en Emiel Udding hadden zich op thema licht en schaduwen gestort. Met behulp van afval maakten ze het ontwerp van een molen waarna het onderwerp voor een doek werd gezet en met een lamp werd beschenen, zodat de schaduw van de molen op het doek zichtbaar werd. Weer iets geheel anders was een 'houten dorp' dat een aantal leerlingen bij Molenkoog had gebouwd en dat buiten bij de school stond. Met behulp van pallets, bollenkisten en plastic waren volgens begeleider Jip Trimbos de houten huizen in elkaar gezet.

Tijdens de Uitmarkt waren er ook diverse dansvoorstellingen, er werd in theatervorm geprotesteerd tegen de school en één groep had zich op carnaval toegelegd. Er liepen de nodige ouders, familieleden en andere belangstellenden door de school om te zien wat de leerlingen allemaal hadden bedacht en vervaardigd. De leerlingen in de persgroep hielden alles bij in dagberichten en dat leverde leuke quotes op van de begeleidende kunststudenten zoals "het is hier echt windkracht 500" en "heeft het zin om op Texel een kapsel te hebben?"

Voorstelling in de gymzaal.
Kunstwerken in de kantine.
Dans op het leerplein.
Fietsenkunst in de kantine.
Dans bij de ingang van de school.
Carnaval op de OSG.