Psychische kwetsbaarheid thema

Krachtig in Herstel is de titel van een bijeenkomst in Stayokay Den Burg op dinsdag 26 maart van 19.00 tot 20.30 uur over eetstoornissen, verslavingen, etc.

Daarbij komt het Herstelverhaal naar voren van M. Leunig, als ervaringsdeskundige werkzaam bij GGZ NHN op de Herstelwerkplaats. Ook komt de cursus Mental Health First Aid (MHFA) aan de orde. De cursus MHFA (eerste hulp bij psychische problemen) is vooral gericht op de omgeving van iemand met psychische klachten en helpt mensen klachten beter te herkennen en te duiden. MHFA wordt al in veel andere landen en Nederland gegeven, maar is nu ook op Texel beschikbaar voor de inwoners.

Daarnaast vertellen voorlichters van De Hoofdzaak (Krachtig in Herstel) over het gebruik van de Crisiskaart/Hulpkaart waarbij iemand met psychische klachten zelf in samenspraak kan aangeven wat hij/zij verwacht van mensen uit de eigen omgeving als het minder goed gaat.

De avond is voor (kinder)psychologen, therapeuten, diëtisten, wijkteammedewerkers, fysiotherapeuten, kappers en voor iedere andere geïnteresseerde. De zaal is open vanaf 18:30 uur.