OSG-rector Engbrenghof is door ziekte langdurig uit de roulatie

Na de slechte beoordeling door de Onderwijsinspectie, het gedwongen afscheid van de teamleider bovenbouw nieuwe tegenslag voor OSG De Hogeberg: rector Marcella Engbrenghof is overwerkt. Het ziet er naar uit dat ze langdurig uit de roulatie zal zijn.

"Marcella heeft de afgelopen jaren met veel enthousiasme en energie aan de school gewerkt. Ze is te lang doorgegaan en betaalt nu de tol voor de vele tijd en energie die ze aan de school heeft besteed", meldt Rob Limper, voorzitter van de Raad van Toezicht. Waarschijnlijk moet ze maanden rust houden. Voor een oplossing voor de korte en langere termijn maakt de school gebruik van interne knowhow en expertise. Annemarieke de Vries, oud-conrector en thans docent Nederlands, neemt de functie van teamleider bovenbouw voorlopig waar. Conrector Corie Eriks: "Zij heeft dit vorig jaar naar volle tevredenheid gedaan." Voor de langere termijn zal De Vries twee collega's inwerken, die daarna het teamleiderschap (een voor vmbo-mavo en een voor havo-vwo) zelfstandig gaan uitvoeren. Inge van der Linden blijft teamleider onderbouw. Eriks blijft conrector en zal taken van Engbrenghof waarnemen. Samen met De Vries vormt zij het managementteam van de school.

Het noodzakelijke verbetertraject met de school is volgens Eriks helder in beeld gebracht en breed afgestemd binnen de school. "Op onderdelen zijn inmiddels afspraken gemaakt met gekwalificeerde externe adviseurs om tot de gewenste verbeteringen te komen. Deze adviseurs geven samen met de betrokkenen in de school en onder regie van de conrector vorm en uitvoering aan de verbeteringen."

De conrector meldt verder "zeer ver gevorderd" te zijn met het invullen van een vacature om de uitval van lessen Engels (met name in havo 4) op te lossen.