Afbeelding
Foto:

Playbackshow toch nog feest in 't Skiltje

Het leek even afgeblazen te worden door een gebrek aan deelnemers, maar door een aantal aanmeldingen op het laatste moment kon de Playbackshow in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild afgelopen zaterdag toch doorgang vinden.

Aan publiek gelukkig geen gebrek, het dorpshuis was stampvol. Er waren prijzen te verdelen in meerdere categorieën. In categorie onderbouw was één act, Dylan van der Slikke zou samen met Tatum Zijm de vertolking van de clip van Nielson met 'IJskoud' op zich nemen, echter was het voor Dylan veel te spannend om als eerste het podium te betreden. Gelukkig verving zijn zus Donna hem zodat Tatum toch haar kunsten kon vertonen, wat heel stoer was. Dit leverde haar ook de eerste prijs op.

In de categorie bovenbouw waren de meeste aanmeldingen, acht acts betraden het podium met veel enthousiasme en spanning. Er waren twee meidengroepen, twee duo's en vier enkelingen. Twee acts vielen erg in de smaak bij de juryleider, hij was zo onder de indruk van de dansjes van Dieuwertje en Giulia die Ciara met 'Level up' vertolkten en de act van Yfke, Maud, Vanya en Rosanne, dat hij het podium beklom en samen met de meiden de act nogmaals aan het publiek toonde. Hieruit bleek dat de dansjes toch behoorlijk lastig waren, het leverde een luid juichende zaal op. In deze categorie was de derde prijs voor Yfke, Maud, Vanya en Rosanne die '4life' met 'Girlbo$$' playbackten. De tweede prijs werd verdeeld over twee meiden, Amy den Braven en Aniek Witte, zij vertolkten beiden het nummer 'Het duurt te lang' van Davina Michelle. Dit deden ze zo goed dat de jury niet kon kiezen en ze beiden het zilver uitreikten. De eerste prijs ging naar de meidengroep bestaande uit Susanne, Noa, Marieke, Yentle en Warda. Zij traden weergaloos op als Little Mix ft. Nicki Minaj met het nummer 'Women like me'.

In de categorie OSG-jeugd was één act, Kiara Wetsteen en Cerèn Buijsman waren omgetoverd tot Tina Turner en Beyoncé en playbackten het nummer 'Proud Mary'. De dames waren gelijk zeker van de eerste plaats, maar hier was het optreden zeker niet minder om, hier stonden echt twee souldiva's op het podium.

In de categorie volwassenen waren twee acts, Arco van der Vis begon met de vertolking van 'Looking for freedom' van David Hasselhof. Hij had een aantal goeie moves ingestudeerd en had het publiek in no time mee. Als tweede besloegen de leden van GOS en co het gehele podium met complete band, achtergrondzangeressen en leadzangers voor de live versie van het nummer 'Nooduitgang' van Het Goede Doel. Alle leden zaten goed in hun rol waardoor het optreden één groot feest werd. De act van GOS en co won de categorie, Arco van der Vis werd tweede.

Uitslagen: Onderbouw: 1e prijs: Tatum Zijm en Dylan van der Slikke: Nielson-IJskoud Bovenbouw: 1e prijs: Susanne, Noa, Marieke, Yentle en Warda: Little Mix ft. Nicky Minaj-Woman like me. 2e prijs: Amy den Braven en Aniek Witte: zij vertolkten beiden, maar wel apart Davina Michelle-Het duurt te lang. 3e prijs: Yfke, Maud, Vanya en Rosanne: 4life-Girlbo$$. OSG jeugd: 1e prijs: Kiara Wetsteen en Cerèn Buijsman: Tina Turner en Beyoncé - Proud Mary. Volwassenen: 1e prijs: GOS en co: Het Goede Doel-Nooduitgang. 2e prijs: Arco van der Vis: David Hasselhof-Looking for freedom. Alle winnaars van de categorieën zullen tijdens de finale van alle Texelse playbackshows samen wederom hun opwachting maken. Deze Texelse playbackshow finale vindt plaats op zaterdag 20 april, wederom in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild.

Afbeelding