Weer winst voor De Marels.
Weer winst voor De Marels. Foto: Gerrit Verhoeven

Marels derde na comeback

Zondag kwamen LC Players Uitgeest naar Texel voor de wedstrijd tegen de basketballers van De Marels. LC Players namen een forse voorsprong in het eerste kwart. Na een time out en overgang op de zoneverdediging kwamen De Marels bij en trokken ze de winst in het derde en vierde kwart naar zich toe. De einduitslag was een afgetekende 62-41 overwinning, waardoor de Marels naar de derde plaats stijgen. Er gingen aan het begin veel passes mis en de LC Players profiteerden daar optimaal van. Er werd een voorsprong opgebouwd van twaalf punten. Tijd voor een time out. De man-to-man verdediging werd omgezet naar een zoneverdediging. Dat gaf meer rust, ook in de opbouw. Gelijk kon Tijn Zeeman twee vrije worpen en met een fast break vier punten pakken. Het tweede kwart begon met een 14-19 stand. Met rust volgde na een inhaalrace de eerste voorsprong van 30-28. In het derde kwart speelden De Marels nog beter samen. Aanvallend kwam LC Players er niet door met Tijn Zeeman, Joshua Brouwer en Mats Lüder in een uitstekende zone. Het vierde kwart begon met een ruime voorsprong van 47-33. De Marels konden iets gas terug nemen en de wedstrijd netjes uitspelen. Joshua Brouwer benutte de ruimte en kwam ook tot scoren. De einduitslag was een afgetekende 62-41 overwinning waardoor de Marels naar de derde plaats stijgen. 17 maart spelen de Marels uit tegen de koploper in Weesp.