Aron en Joël van de Lubertischool maakten voor de Scholierenkrant een tekening over het werk aan de Brink in De Koog.
Aron en Joël van de Lubertischool maakten voor de Scholierenkrant een tekening over het werk aan de Brink in De Koog. Cartoon: Aron en Joël

Boeing 747 als tuin decoratie?

Het bedrijf Corendon heeft gepland een Boeing 747 in de 'achtertuin' van het Corendon village hotel te plaatsen. Beetje overdreven als je het mij vraagt.

Corendon is het jaar goed begonnen en heeft een Boeing 747 bij het nieuwe Corendon village hotel in Badhoevedorp geplaatst. De KLM Boeing 747-400 'city of Bangkok' wordt later in 2019 omgebouwd tot 5D experience. Dan kunnen bezoekers op plekken komen waar ze nooit kunnen komen. Zoals de cargo ruimte, waar ze tanken, de cockpit en businessclass. En dat is nog niet alles, bezoekers kunnen zelfs over de 30 meter lange vleugels lopen! En je wordt meegenomen in de geschiedenis van de luchtvaart.

Na 29 trouwe vliegjaren heeft de oudste Boeing 747 eindelijk een rustplek. Het ijzeren monster is 170 ton en moest totaal 12,5km afleggen voordat ze in de tuin van het Corendon village hotel stond. Ze moest door akkerlanden en sloten, een provinciale weg en over de A9. Op vrijdag nacht 8 februari begon het meest spectaculaire stuk van de reis. De Boeing 747 moest de A9 over. De A9 werd een uur lang afgesloten er werden vele meters vangrail en 3 lantarenpalen weggehaald. Het parkeren van de Boeing 747 in de achtertuin ging niet van een leien dakje. Er moesten 57 manoeuvres worden gemaakt om de Boeing 747 op haar plaats te krijgen. Na spannende uren stond de Boeing 747 eindelijk in de hoteltuin! Na drie nachten transport, 6 maanden wachten op een vergunning voor plaatsen, en aantal miljoenen voor transport staat zij er eindelijk. De Boeing 747 in haar volle glorie in de achtertuin van het Corendon village hotel.

Rafa Zwezerijn en Ties List, OSG

Scholierenkrant

De Texelse Scholierenkrant, geheel gemaakt door Texelse scholieren, is een samenwerking tussen de Texelse basisscholen, OSG De Hogeberg en de Texelse Courant.

Afbeelding