Het team achter het galadiner voor Support Rob.
Het team achter het galadiner voor Support Rob. Foto: Support Rob

Galadiner in Opduin voor Rob levert €4310,- op

Het galadiner voor Rob Daalder in Grandhotel Opduin heeft €4310,- opgeleverd. Het diner waar vijf Texelse chefkoks aan meewerkten, kende in totaal 44 gasten. Twee van hen, de familie Van Exel, wonnen tijdens de veiling van het diner de deurprijs en hoefden niet te betalen. Volgens Edgar Klippel, één van de organisatoren, was het een knus en intiem diner. Het aantal deelnemers was niet hoog, maar dat was van tevoren ingeschat, omdat er al veel acties voor Rob zijn geweest.

Bij elke gang namen de koks Aart Wijker, Dewi van der Plaats, Robin Koenen, Joram Timmerman en Boy Schuiling de tijd om te vertellen wat ze met hun teams hadden gemaakt en ze maakten aan tafel een praatje met de gasten. Guido Witte, Puck Witte, Reindert Wijker, Corneel Roeper, Jet Wesselman en Iwen Seifert, betrokken bij Texel'94, hielpen mee in de bediening.

Volgens Edgar waren alle producten gesponsord, waardoor de gehele opbrengst naar de Stichting Support Rob kon gaan. De band You Go Girl zorgde tijdens het diner voor de muziek. Rob zelf is inmiddels in Amerika waar hij in het ziekenhuis onderzoeken ondergaat in aanloop naar de operatie die hem van zijn medische klachten moet afhelpen.