Texel'94 met gelijkspel van veld

Texel'94 heeft zondag op eigen veld verdiend een punt weggesleept uit de wedstrijd tegen Westfriezen uit Zwaag.

Texel, dat onderaan de ranglijst van de derde klasse staat, kon het goed gebruiken om een keer niet met verlies van het veld te stappen. De ploeg was vorige week al op dreef tegen koploper Kleine Sluis, maar gaf toen in een paar minuten tijd de wedstrijd alsnog uit handen. In de eerste helft werd de strijd vooral op het middenveld gevoerd. De Westrfiezen waren een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Ali Smit wist voor Texel'94 de nul vast te houden met een aantal fantastische reddingen. Slecht één keer wisten de Westfriezen hem te passeren, waardoor Texel met een 0-1 achterstand de rust inging.

In de tweede helft waren het opnieuw de Westfriezen die druk zetten, totdat er na een half uur hands werd gemaakt door de Westfriezen. De bal ging op de stip, waarna Patryk Nieboer voor de 1-1 gelijkmaker zorgde. Het laatste kwartier bleven de Westfriezen gevaarlijk, maar het lukte Texel deze keer om de wedstrijd in handen te houden. Doelman Smit bewees opnieuw zijn waarde voor Texel'94 door twee keer bijtijds in te grijpen bij een doorgebroken speler van de Westfriezen. Het bleef 1-1 waardoor Texel met een punt van het veld stapte. Daarmee zijn de degradatiezorgen nog lang niet voorbij. Texel staat, met één wedstrijd meer gespeeld, negen punten achter op Winkel (eennalaatste) en tien punten achter Hauwert'65. Komende zondag speelt Texel'94 tegen Vios W uit Warmenhuizen dat kans maakt de koppositie in de derde klasse over te nemen van Kleine Sluis.