Mery-lou wint derde NK dressuur

Amazone Mery-Lou Moormann is met haar pony Fernando B zaterdag voor de derde keer op rij Nederlands kampioen dressuur geworden. Ditmaal won ze in de klasse M2 categorie D/E.

Niets werd aan het toeval overgelaten. Vrijdag 8 maart vertrokken Mery-lou met haar team al vroeg naar het KNHS (hippisch) centrum in Ermelo. Daar kon Fernando eerst lekker bijkomen in een ruime stal op het wedstrijdterrein. Om 17.45 uur mochten Mery-lou en Fernando alvast de baan verkennen voor de wedstrijd van zaterdag.

De tijd daarna werd besteed met het vlechten en wassen van de pony zodat die er piekfijn uitzag.

Zaterdagochtend werden de vlechtjes nog een keer gecontroleerd, waarna om 12.00 uur nog een korte baanverkenning volgde.

De klasse M2 categorie D/E waarin Mery-lou uitkwam begon om 12.30 uur. Ze startte als nummer 15 van de 20 om 15.00 uur. De proef verliep naar volle tevredenheid. Maar toch was het wachten op de punten nog even spannend.

Het resultaat was super: 68.661 procent, met een ruim verschil op de concurrentie op een voorlopige eerste plaats. Daarna tandenbijtend wachten op de laatste vijf starts. Om 16.00 uur was het duidelijk: voor de derde keer op rij werd Mery-lou Nederlands kampioen, met een verschil van ruim 2,5 procent. Ongelofelijk blij en trots keerde ze terug naar Texel.

Ook aan de start verscheen Fien Schraag met haar pony Mambo nummer 5 in de klasse B, categorie C. Zij behaalden een mooie 6e plaats met een percentage van 65.389.

Britt Kikkert met haar pony Himmeren's Goudtopaas in de klasse B categorie A/B behaalde een mooie 7e plaats met een percentage van 63.111.