Storm tegen bij halve marathon

Regen en stormachtige wind tegen op het laatste stuk op de Polderweg, maar verder op zich prima loopweer. En voldoening bij het passeren van de eindstreep. Een korte omschrijving van de Halve Marathon van De Waal die zaterdag werd gehouden.

Er verschenen 240 deelnemers aan de start van de 38ste editie van de voorjaarsklassieker die dit jaar een andere route kende. Als gevolg van de werkzaamheden in polder Waalenburg kon De Staart niet worden gebruikt. De route voor de 21,1 en de 10,6 km ging nu vanaf de Polderweg naar het Waalenburgerdijkje, Nieuwlanderweg, Limietweg, Zaandammerdijk en via de Polderweg terug naar de finish. Op het lange rechte stuk van de Nieuwlanderweg was het volgens de lopers met de wind mee prima te doen, maar het laatste stuk terug op de Polderweg tegen de wind in was slopend.

Tim Tesselaar uit Den Helder was de snelste op de 21,1 km in een tijd van 1.18.51 uur. Twee jaar geleden was hij ook al winnaar van de 21,1 km. Tweede werd Kevin Hanff met een achterstand van bijna vier minuten en als derde man kwam Gerard de Heer uit Utrecht over de finish.

Silve Schoorl uit Den Burg was de snelste dame in 1.46.45 uur, na bijna twintig minuten gevolgd door Ellen Morien uit Almere en Lilian Tilmanns uit Wijhe. Jacobine Mantje werd in eigen dorp vierde op de 21,1 km in 2.05.59 uur.

Oud-Texelaar Martijn van Haren, die in Groningen woont, won de 10,6 km in 38.21 minuten. Tweede werd oud-winnaar Jaap Witte uit Den Burg in 39.31 minuten. De derde plaats was voor Richard Doggen uit Groningen. Bij de vrouwen was Lucie Veeger uit De Cocksdorp de snelste op de 10,6 km in 48.35 minuten. Tweede werd Leonie de Gier uit Amsterdam en de derde plaats was voor Wilma Tijsseling uit Oudeschild in 50.09 minuten.

Arnold Leijstra uit Den Burg en Martien Witte uit Oudeschild, beiden in training voor de 60 km tijdens de aanstaande Zestig van Texel op zondag 7 april, liepen goede tijden in De Waal. Witte finishte in 1.36.07 uur op de 21,1 km en Leijstra finishte in 1.36.30 uur.

Hessel Arensman uit Den Burg was in precies een kwartier de snelste op de 4 km. Ivo Witte uit Den Helder werd tweede met een achterstand van 2.15 minuten en de derde plaats was voor Damon Burgman uit Hilversum. De jeugd liet van zich spreken bij de Kids Run. Jilles van Heerwaarden, Veerle Kalk, Mervin de Witte, Sil Duijzer, Sofie Vlaming en Ypke Kranendijk uit Wijhe werd elk eerste in hun eigen klasse op de 1,3 of 2,5 kilometer. Alle uitslagen zijn te vinden op http://halvemarathondewaaltexel.nl.