Anders bekeken...

Afgelopen zaterdag was de eerste playbackshow in de reeks van 2019. Dat was genieten; meer dan 60 artiesten in de dop! Een paar jaar geleden zat ik in de jury en versprak me door te beloven nog eens mee te doen. Onder het motto #Doeslief zocht ik naar een geschikte act. Maar de spoeling wordt dun als je wat ouder en dikker wordt. Een moment dacht ik aan Corrie van Gorp met "Zo slank zijn als je dochter". Een lekkere meezinger, regenjas aan, oud hoedje en een brilletje op, lachen, succes verzekerd.

Het duurt te lang…..

Maar de zin: "We hoeven toch niet met de tenen krom te zitten", speelde door mijn hoofd. In de serie 'Bovenbouw basisschool' deed André van Duin mee met gigantisch bloemkolen, ik was meteen terug in de tijd. Met zoveel verve stapte hij over het toneel, een timing die de superkomiek evenaarde, en ik was meteen weer verliefd. Helemaal in de carnavalsstemming. "Ik had toch Corry moeten doen, verdikke."

We genoten van de diversiteit, radslagen op het toneel en dansjes waar de choreografie van Van den Ende nog wat van kan leren. Ik was diep onder de indruk van het knappe ranke blonde meisje in een wit broderie bloesje en een rood-witte streepjesbroek. Het was eigenlijk de verjongde uitgave van Davina Michelle die weken op nummer 1 heeft gestaan met het nummer: "Het duurt te lang". Een allemachtig moeilijk lied dat Davina zong bij "De beste zangers van 2018". De tekst gaat als een tornado zo snel, maar dit meisje had geoefend, ze zong het woordelijk mee.

We hadden een mooie avond met zeer veel gemotiveerde jongelui en dat gaf de ouderen ook weer een boost. Manlief liet zich ontvallen dat hij misschien ook nog wel eens mee zou willen doen: "Ja, samen dan", voegde hij gauw toe. Toen ik zei: "Dat staat!" Thuisgekomen dacht hij dat een duet met Dolly Parton wel leuk zou zijn. Ik schoot natuurlijk in de lach. Dolly heeft een wespentaille en een stel boobys die zelfs ik niet kan evenaren. "En jij dan? Kenny Rogers?" De voorpret was al daar, "Islands in the stream". In de polonaise vertrokken we naar bed. Carnaval is volgens Ds. Kees, zo hoorde wij de volgende morgen, een goed gebruik om minder leuke dingen te doen vergeten. En na het carnaval hebben we de 40 dagen, de vastentijd. Dat zou natuurlijk op zich mooi kunnen aansluiten bij de act voor volgend jaar. Zo slank als je dochter op toneel om samen met manlief een duet te zingen. Het leven vieren als het kan. Ik ben alleen bang dat een jaar lijnen te lang duurt. Eerst maar eens 40 dagen……

De spoeling wordt dun als je wat ouder en dikker wordt

Jozien