De deelnemers aan de Bestuursklas van het Jong Texelfonds met certificaat.
De deelnemers aan de Bestuursklas van het Jong Texelfonds met certificaat. Foto: Jeroen van Hattum

Certificaten voor Bestuursklas Jong Texelfonds

Zeven jonge Texelaars hebben de afgelopen weken meegedaan aan de derde editie van de Bestuursklas van het Jong Texelfonds om te leren over besturen. Zij kregen woensdag tijdens de laatste bijeenkomst hun certificaten.

De zeven zijn Nynke Stuut, Sven Grobben, Fedde van Overmeeren, Sophie BrĂ¼gemann, Elias Marseille, Thomas van der Vlerk, Sven Schagen en Ese Roeper. Marseille is al een jaar raadslid, maar dat weerhield hem er niet van aan de Bestuursklas deel te nemen.

Volgens Ese Roeper en Sven Grobben ging het tijdens de bijeenkomsten over de taken van de voorzitter, de secretaris en de penningmeester in een bestuur. De praktijk werd geoefend door zelf als bestuursleden een onderwerp te behandelen. Volgens de twee was het nuttig en leerzaam.

Voorzitter Jan Beijert van het Texelfonds was trots op de inzet van de jongeren om zich te verdiepen in wat er allemaal bij het besturen van een stichting of vereniging komt kijken. De bestuursleden van het Jong Texelfonds draaiden zelf ook mee tijdens de bijeenkomsten om eigen ervaringen met de deelnemers te delen. De Bestuursklas is er voor Texelse jongeren van 13 tot 23 jaar.