Teamleider bovenbouw OSG na twee maanden alweer weg

De OSG in Den Burg heeft opnieuw afscheid genomen van een teamleider op school, deze keer van de teamleider van de bovenbouw die begin januari op de OSG was begonnen.

Volgens de schoolleiding leverde de teamleider ondanks een strakke opdracht met betrekking tot het verbeterplan voor de OSG niet wat hem was opgedragen. De man was voor tijdelijk aangesteld en wilde onder meer het vertrouwen van ouders en verzorgers in de school herwinnen. Op school leidde zijn vertrek tot onrust; daar zijn de afgelopen jaren inmiddels zeven teamleiders vertrokken.

Volgens Rob Limper, voorzitter van de Raad van Toezicht van de OSG, wordt het vertrek opgevangen door deskundigen die zich bezighouden met het verbeterplan en door de nieuwe conrector Corrie Eriks die deze dagen definitief op de OSG start. Zij werd recent aan de ouders voorgesteld in één van de maandberichten van de school. Het verbeterplan is gemaakt naar aanleiding van de slechte beoordeling van de Onderwijsinspectie.

Ouders werden dinsdag via een brief van de schoolleiding officieel op de hoogte gesteld van het vertrek van de teamleider. Volgens die brief zouden managementteam en Raad van Toezicht het besluit hebben genomen, maar dat werd een dag later gecorrigeerd in een tweede brief van de Raad van Toezicht. Daarin gaf Limper aan dat de RvT geen besluiten neemt in personele kwesties, maar achteraf op de hoogte werd gesteld. Het vertrek zelf werd wel als onvermijdelijk geacht. Volgens Limper hebben de leerlingen geen last van de ontwikkelingen op personeel gebied.