Afbeelding
Foto: Dédé Kikkert

Goede prestaties springruiters

Maar liefst 20 paarden – en ponycombinaties kwamen afgelopen zondag in manege Akenburg aan de start tijdens een indoorspringwedstrijd.

Parcoursbouwer Lieuwe Dijkstra bouwde een mooi maar stevig en hoog parcours met stijlsprongen, oxers en een muur. De moeilijkheidsgraad weerhield opvallend veel combinaties er niet van foutloze rondes te rijden, waarna de overwinning door middel van een barrage werd beslecht.

In de klasse BB categorie a/b werd Britt Kikkert tweemaal eerste met 72 stijlpunten met haar pony Goudtopaas. Cato Kaan deed hetzelfde in de klasse B categorie C. Zij startte voor het eerst officieel met haar pony Sambuca.

In de categorie D, streden vier combinaties tegen elkaar. In het eerste parcours bleven allen foutloos en ging de overwinning naar Nynke Moormann met 75 stijlpunten en een snelle barrage op de voet gevolgd door Manon Visser, Nynke Schaap en Marieke Waaijer die allen een winstpunt behaalden. In de tweede omloop reden de eerste drie wederom foutloos en ging uiteindelijke Nynke Moormann er met de eerste prijs vandoor. De anderen behaalden winstpunten.

In de klasse L behaalde Fien Schraag een eerste en een tweede prijs. Anna Louise Van den Broeck won het tweede parcours met haar Pony Lorenzo. Anniek van Liere en Nelle den Nijs behaalden winstpunten.

In de klasse ZZ behaalde Roos Kikkert een winstpunt in een parcours met 4 strafpunten en een eerste prijs. Veteraan Gerard Roeper zadelde zijn paard Sandra en verdiende een oranje rozet in de BB. Sabine van der Wal debuteerde met haar paard Fortunata J en won het tweede parcours in deze klasse.

De overwinning in de klasse B ging naar Annemieke Bos met 74 stijlpunten. In de klasse L/M was reed Mariska Witte naar de winst en als afsluiter reed Leonie van Schaik een parcours (1.30m) in de klasse Z paarden. Ze noteerde vier strafpunten en verdiende een eerste prijs en een winstpunt.