OSG stapt over naar nieuwe basis onder gepersonaliseerd leren

De OSG in Den Burg gooit het roer om met de zogeheten 'portal' waarmee digitaal les wordt gegeven aan de leerlingen.

De school stopt eind dit schooljaar met de huidige portal en gaat in het nieuwe schooljaar verder met een ander online onderwijssysteem. Dat heeft de school in een nieuwsbrief aan de ouders laten weten. De huidige portal van het Zweedse Kunskapsskolan is de basis onder het gepersonaliseerd leren dat een paar jaar geleden op de OSG werd ingevoerd.

Volgens de nieuwsbrief paste de portal destijds het beste bij de wensen van de school, maar zijn er inmiddels meer aanbieders met portals die betere mogelijkheden hebben. Probleem met de huidige portal is dat het nieuwe medewerkers op de OSG veel inwerktijd kost om de werkwijze van het systeem te beheersen en de huidige portal verwerkt de voortgang van de leerlingen en het rooster niet automatisch in het schooladministratiepakket Magister. "Daardoor zijn we genoodzaakt twee administratiesystemen naast elkaar te hanteren en dat kost extra tijd."

Volgens de OSG blijft de opzet van het werken op school hetzelfde als er een nieuwe portal is. "Leerlingen hebben dan nog steeds einddoelen, leerdoelen en werkdoelen." Via de portal hebben zowel leerlingen als ouders, docenten en coach zicht op de voortgang van de leerling.

Volgens de nieuwsbrief wordt deze maand een en ander verder uitgezocht en een keuze voor een nieuw systeem gemaakt. De school heeft al wat op het oog. Van april tot juni worden de voorbereidingen getroffen om in september over te stappen. Via TipTexel.nl van deze krant wordt momenteel een enquĂȘte over de OSG gehouden.