Kinderen op het podium in De Bijenkorf.
Kinderen op het podium in De Bijenkorf. Foto: Annie Brouwer

Drukke Playbackshow

Een optreden van Evita in een bruidsjurk, drie als militair verklede meiden, een schitterend geschminkt bandlid van Kiss, een echte boer die zijn opwachting maakte en een polonaise op het podium bij de act van 'Stef Ekkel'.

Oosterend beleefde zaterdagavond een geslaagde en gezellige playbackshow in dorpshuis De Bijenkorf. De playbackshow telde liefst 32 optredens waarbij bijna zestig artiesten hun opwachting op het podium maakten.

Milou en Lobke waren de winnaars bij de onderbouw met het nummer 'Landen op Ibiza van Girly's. Tweede werden Sara en Noor met 'Dokter Bernard' van Bonnie St. Claire. De derde plaats was voor Nicolien en Annelijn met 'Haai Alarm' van Kinderen voor Kinderen.

In de klasse bovenbouw van de basisschool waren Daisy, Yentel en Shelsy de winnaars met 'Dan ben ik de baas van het land' uit The Lion King. Estelle en Imme werden tweede met 'Respectable' van Mel en Kim. De derde plaats was voor Jette, Sterrelijn, Jasmijn, Eve, Corne en Charlize met 'Wannabe' van de Spice Girls.

Sofie en Maxime pakten de overwinning in de klasse OSG. Zij playbackten het nummer 'Tik Tok' van Kesha. Tweede werden Ella, Nienke en Guusje met 'Survivor' van Destiny's Child.

Elfriede en Eline wonnen de klasse voor de volwassenen met een vertolking van 'You Can Call Me Al' van Paul Simon. Rob en Karin werden tweede met 'Aan de scheit' van Guus Meeuwis en Youp van 't Hek. Annegreet en Marjan werden derde met 'Don't go breaking my heart' van Elton John en Kiki Dee. De winnaars gaan door naar de Texelse finale van de playbackshows die op zaterdag 20 april in Oudeschild wordt gehouden.

De presentatie in Oosterend was in handen van Jan Bloem. De jury werd gevormd door Corine Rikkenberg, Rolf During en Robbie During. Muziek en licht waren in handen van Harry Smit die om 0:00 uur 50 jaar werd en door de hele Bijenkorf werd toegezongen.

Afbeelding