Berry Lussenburg speelt voor de vrijwilligers van Texel.
Berry Lussenburg speelt voor de vrijwilligers van Texel. Foto: Texels Welzijn

Texelse vrijwilliger in zonnetje gezet in De Toegift

Texels Welzijn en de gemeente hebben zondag Texelse vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een middag en een avond in De Toegift in Den Hoorn. Ongeveer tweehonderd vrijwilligers kregen een hapje en een drankje aangeboden en een voorstelling van Berry Lussenburg. Hij en Jeroen Ras hadden De Toegift belangeloos beschikbaar gesteld voor de bijeenkomst voor de vrijwilligers.

Betsie Verhoeven benadrukte namens Texels Welzijn dat vrijwilligers zich verantwoordelijk voelen voor de Texelse samenleving en bereid zijn mee te werken aan het gemeenschapsgevoel op het eiland. "Juist daarom moet vrijwilligerswerk met al haar inzet in tijd en talenten ieder jaar opnieuw gezien, gewaardeerd, gekoesterd én gevierd worden. Zonder de inzet van hun tijd en talenten zou ons eiland er heel anders uitzien en zou er van goed leven en samenleven op Texel geen sprake zijn."

Wethouder Jaap Vlaming (sociaal domein) had eveneens lovende woorden voor de Texelse vrijwilligers en hun inzet om bijvoorbeeld activiteiten op het eiland mogelijk te maken of om belangeloos zorg voor anderen te verlenen.