Oosterend wint ook van Vesdo

Oosterend heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Vesdo met 2-0 gewonnen. Op een zwaar veld met een harde zijwind werden de gasten in de eerste twintig minuten overlopen door de thuisploeg. In die tijd werden ook de doelpunten gemaakt.

Oosterend kwam niet meer in de problemen en boekte een mooie zege op nummer vier van de ranglijst. De scheids twijfelde bij aankomst over het veld, dit was erg zacht geworden door de regenval de nacht voor de wedstrijd. Toch werd besloten dat de wedstrijd doorgang kon vinden. De eerste twintig minuten werd Vesdo compleet overrompeld door de thuisploeg, er werd goed druk gezet en met veel inzet werd elk balbezit van Vesdo dwarsgezeten.

In de 15e minuut werd een aanval op het Vesdo doel tot corner verwerkt door de keeper. De corner werd hard genomen door Dylan Betsema. Zijn harde inzet (krul) ging met behulp met de harde wind over de keeper heen en belandde in de verre bovenhoek, een doelpunt direct uit een corner, 1-0.

Vesdo kon er niets tegenover zetten en het was wachten op de tweede van de thuisploeg. Dit duurde even, maar viel in de 25ste minuut. Een voorzet vanaf rechts werd knap onder controle gebracht door Syb Vlaming, hij nam knap aan en schoot van dichtbij de 2-0 in de touwen. Nieuwkomer Pieter-Jan Eelman kreeg twee schietkansen maar zijn schoten gingen rakelings naast. Na deze treffer hoefde Oosterend geen druk meer te zetten en kwam er wat ruimte voor Vesdo. Het ging in het laatste kwartier voor de rust gelijk op, maar de aansluitingstreffer zat er niet in. De derde voor de thuisploeg zat er eerder indan een doelpunt voor Vesdo.

In de rust had Ruben Duinker duidelijke woorden voor zijn spelers, de 2-0 voorsprong vasthouden. In de tweede helft had Oosterend het lastig tegen de wind in. Vesdo kreeg meer geloof om de aansluitende te maken. Maar gelukkig stond de verdediging onder leiding van Jim Kossen en Barry Boersen als een huis. Ook de backs Hannes en Gijs Eelman speelden een puike partij. Door hun inzet kwam Vesdo moeilijk tot het creƫren van kansen. Jeroen Abma, Dylan Betsema en debutant Eelman kregen opgelegde kansen op de derde treffer, maar hun inzetten troffen geen doel. Het bleef spannend tot het einde in Oosterend maar gelukkig voor de thuisploeg konden er weer drie punten bij het totaal bijgeschreven worden.

Door de winst en het verlies van Wiron staat Oosterend zes punten los van de nummer twee. Komende zondag speelt Oosterend wederom thuis, ZDH komt op bezoek, aftrap 14:00 uur.