De winnaars bij de jeugd van het klassement van de Turfveldboscross.
De winnaars bij de jeugd van het klassement van de Turfveldboscross. Foto: AV Texel

AV Texel eert winnaars boscross

Atletiekvereniging Texel heeft maandagavond de prijzen van het jeugdklassement van de Turfveldboscrossen van het winterseizoen uitgereikt. De kinderen moesten minimaal 5 van de 8 crossen meegedaan hebben.

De weersomstandigheden liepen zeer uiteen tijdens de wedstrijden. Tweemaal gietende regen, begin januari een sneeuwcross en verder waren de weergoden gunstig gezind.

Bij de jongens pupillen A was Rick Duijzer eerste met zijn 5 beste tijden ( totaal 23.40 min.) over 1000 meter. Daan Aberson was tweede in 25.13. Bij de jongens mini pupillen C was Leroy Kieft die de eerste plek pakte in 36.36. Bij de meisjes junioren D werd Megan Havik eerste in 20.34, Quinty de Boer werd tweede in 22.31. Bij de meisjes pupillen B ging Evy de Boer met het goud naar huis in 26.08 en Bij de meisjes pupillen C kon Marith Kieft op het hoogste podium plaatsnemen in 27.27 min.