Texel'94 geeft voorsprong weg

Het had een overwinning moeten zijn, maar tien minuten voor tijd gaf Texel'94 een 2-0 voorsprong uit handen en eindigde tegen VVS met een gelijkspel. Doordat de twee concurrenten onderin wonnen, is het gat onderin groter geworden.

Texel'94 begon zondag op eigen veld goed. Iedereen wist wat er op het spel staat. Er werd prima gespeeld en keihard gewerkt. De strijd tegen VVS dat de laatste tijd vaak won ging gelijk op, het spel golfde heen en weer. Doelman Ali Smit behoedde zijn ploeg in de beginfase voor een achterstand. Het leek fout te gaan toen VVS een penalty kreeg. Discutabel, maar de bal ging op de stip. De spits stuurde Smit naar de verkeerde hoek, maar zijn bal ging tot opluchting van de groenzwarten naast.

Daarna nam Texel'94 het initiatief over. Na een half uur werd een vrije trap net buiten de zestien meter breed gelegd op Stijn Arends. Wessel Kiltz prikte de bal in de hoek. De keeper was kansloos, maar de bal trof de paal. De thuisploeg kreeg veel corners, maar moest ook op de hoede blijven. Kansrijk waren Djen van der Struis en Teun Eelman en Smit hield een afstandschot uit de kruising.

Na rust hield Texel'94 de tegenstander onder druk en was veel op de helft van de tegenstander te vinden. Na tien minuten werd de inzet beloond toen Jurijan Röpke goed doorging over links, de back passeerde en vanaf de achtelijn voortrok. Via het been van een verdediger belandde de bal in doel: 1-0.

In de volgende fase was Texel'94 de bovenliggende partij. De ploeg counterde volop, maar achterin bleef het oppassen voor de lange spits. Na een half uur ging Danilo Griffioen over rechts goed door en legde goed terug op Ids Grisnigt, die de verdiende tweede goal maakte.

Kennelijk in de wetenschap dat de tegenstander zou komen, speelde Texel'94 daarna in de achteruit. Met de moed er wanhoop werd de tegengoal bestreden. Maar na een onnodige overtreding belandde de bal via een lage voorzet in de doelmond en eindigde via kunst- en vliegwerk in het doel.

Aan de andere kant ging Röpke alleen op de keeper af, maar zijn kans om 3-1 te maken werd door de keeper om zeep geholpen. Ook schoten van afstand blokkeerde hij. De tweede tegengoal viel wederom na een overbodige overtreding door Texel'94 net voorbij de middenlijn. De bal belandde voor het doel en via een scrimmage in het doel. Het had nog erger kunnen zijn toen de aanvoerder in de blessuretijd vrij voor doel kwam, maar zijn slappe schot ging naast. Met vijf punten staat Texel'94 op de onderste plek, een eind achter de concurrentie die er 14 heeft.

Komende zondag speelt Texel'94 uit tegen Kleine Sluis.