"Oergezellig Bordspel Texel" van Stichting Tegen Zinloos Geweld (van het lieveheersbeestje).

"Oergezellig Bordspel Texel"

tegen pesten, agressie en geweld

"Een waardevol initiatief om meer veiligheid en bewustwording tot stand te brengen zodat pesten en geweld verminderen." Dat zegt burgemeester Uitdehaag ter promotie van Het Oergezellig Bordspel Texel. Maar de animo is volgens de initiatiefnemers tot dusver nog te laag.

Een "gezellig, lokaal en ludiek" spel, maar ook met een ideëel doel: tips over hoe je pesten, agressie en geweld met elkaar kan verminderen en/of kan voorkomen. Initiatiefnemer van het spel is de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld (bekend van het lieveheersbeestje). Texelse bedrijven en organisaties kregen in januari een brief van deze stichting met het verzoek deel te nemen in het spel. "Helaas zijn de reacties tot nu toe vrijwel nihil", meldt Bart Wisbrun van de stichting. "Jammer, want zelf kunnen wij de kosten niet dragen." Om ondernemers over de streep te trekken, is de stichting gestart met een telefonische campagne.

"Het Oergezellig bordspel Texel" is een traditioneel bordspel, met afbeeldingen van Texelse bedrijven en organisaties en informatie over spelregels, tips voor meer veiligheid en om pesten en geweld te voorkomen. Bedrijven die deelnemen, krijgen in ruil een positie in het spel en ontvangen ter promotie meerdere spellen.

Bedoeling is dat het gratis verspreid wordt op Texelse basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis.

De stichting heeft tot dusver voor zes gemeenten elders in Nederland soortgelijke bordspelen kunnen uitgeven en hoopt op Texel een vervolg aan het initiatief te kunnen geven.

Deelnemers aan het bordspel ondersteunen met hun bijdragen de doelstellingen van de stichting. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mail: info@oergezelligbordspel.nl.