Afbeelding
Foto:

Bert Liefting biljartclub Buureton winnaar van Jaap Koomentrofee

Bert Liefting heeft bij Biljartclub De Buureton de Jaap Koomentrofee gewonnen.

De club speelt twee middagen in de week. Hierbij wordt er naast een reguliere competitie ook tussendoor een extra toernooitje gehouden. Bij dit Jaap Koomentoernooi gaat het erom dat er via een speciaal poulesysteem gestreden wordt om uiteindelijk in een finalewedstrijd uit te maken wie de winnaar wordt.

Er wordt gespeeld op handicap, dat wil zeggen dat iedere speler meedoet waarbij zijn eigen gemiddelde als uitgangswaarde wordt gehanteerd. Zo'n gemiddelde wordt in de loop van het seizoen steeds bijgesteld, naarmate men minder of beter heeft gespeeld.

Winnaar Bert Liefting speelt nog niet zo lang bij De Buureton en heeft ook niet een daverend hoog gemiddelde. Toch wist hij telkens een ronde verder te komen en uiteindelijk in de finale Harry Ran te verslaan. Beide finalisten moesten nog één carambole maken en dat deed Bert als eerste. Harry was met de partij begonnen en had helaas geen nastoot meer. In totaal deden 18 clubleden mee. De trofee werd uitgereikt door competitieleider Gerrit Verhoeven (rechts op de foto, gemaakt door Jack Bruin, links Bert Liefting). Op 15 maart komt biljartvereniging T.O.G. bij De Buureton op bezoek voor de jaarlijkse uitwisseling.