Stefanie Klaus en Christian Nagy met hond Carlos bij Hotel Den Burg.
Stefanie Klaus en Christian Nagy met hond Carlos bij Hotel Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuwe eigenaren Hotel Den Burg

Christian Nagy (30) en Stefanie Klaus (29) zijn vanaf volgende week de nieuwe eigenaren van Hotel Den Burg aan de Emmalaan in Den Burg.

De twee nemen het hotel over van de familie Eshuijs die Hotel Den Burg sinds 1984 in handen heeft gehad. Christian en Stefanie komen beide uit Duitsland (hij uit Karlsruhe, zij uit de buurt van Stuttgart). De afgelopen jaren woonden en werkten ze in Aziƫ, totdat ze zich vorig jaar in Amsterdam vestigden met plannen om iets voor zichzelf te beginnen.

Christian volgde een opleiding aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden en ging daarna aan de slag bij de InterContinental Group in Amerika. Vervolgens gingen de twee, die elkaar in Duitsland leerden kennen, door naar Bangkok waar hij verantwoordelijk werd voor de voedsel- en drankvoorziening in het Crowne Plaza Hotel. Een verantwoordelijke baan met veel aansturing van anderen, maar ook een baan waarin het contact met de gasten meer naar de achtergrond verdween. Stefanie was niet actief in de horeca, maar werkte onder meer voor een investeringsmaatschappij in Bangladesh. Met het oog op de toekomst en plannen om eventueel een gezin te stichten, keerden de twee terug naar Europa. Stefanie: "Dat is met kinderen prettiger dan Bangkok." De interesse in Hotel Den Burg ontstond, nadat ze via een makelaar te horen hadden gekregen dat het te koop stond. Stefanie bracht als kind met de familie de vakanties vaak door op de Duitse Waddeneilanden, waardoor ze meteen een goed gevoel hadden bij het runnen van een hotel op een eiland. "Ik houd ook erg van paardrijden en dat kun je op het strand beter doen dan in de stad." Het hotel zelf gaf hen ook een goed gevoel.

De twee zijn van plan eerst te zien hoe alles reilt en zeilt in de praktijk in het hotel en op het eiland. Freya en Sarah Eshuijs blijven na de overdracht nog een seizoen in het hotel werken om alles geleidelijk over te dragen aan de nieuwe eigenaren. De twee spreken Duits en Engels en zijn bezig het Nederlands verder onder de knie te krijgen. Ze zijn zich ook nader aan het verdiepen in het eiland.